Coton de Tulear

Den lille glade Coton de Tulear, er et udadvendt og velafbalanceret væsen. Racen er generelt tillidsfuld og omgås rigtigt fint, med både mennesker, andre hunde samt med lidt tilvænning, også andre dyr.

Den er en udpræget selskabshund, som vil knytte sig ganske nært til sin familien, og den kan uden større vanskelighed – tilpasse sig enhver livsstil.

Om den lille bomuldshund

Det skønneste Coton de Tulear sind

Cotonen, har et udadvendt og velafbalanceret væsen. Den er generelt tillidsfuld, og omgås fint med både mennesker og andre hunde.

En Coton de Tulear er glad for fart

En hunderace der er ganske glad, for at kunne bevæge sig, med mulighed for at løbe frit og få lidt vind i pelsen. Cotonen sætter pris på at få lov til at bruge sin næse, og den griber gerne chancen, for at lege med andre hunde af samme størrelse. Cotonen, en lille selvstændig hund, der dog holder en forholdsvis god kontakt til sin ejer.

Bomuldspels og pleje

Pelsen har givet racen dens navn, den er bomuldsagtig (coton betyder bomuld på fransk), meget blød og yderst fjedrende, aldrig hård eller strid. Den er tæt og rigelig og kan være let bølget. Den lille hund skal børstes jævnligt – helst dagligt da der ellers kas opstå filter der både kan være umulige at arbejde med men også gøre ondt på hunden. Hvalpen skal derfor tidligt vænnes til pelsplejen. Man må dog være forberedt på en betydelig pelspleje.

Niiniq
coton de tulear hvalpe

Anvendelse

Selskabshund

Klassifikation

FCI Gruppe 9 (Selskabshunde), Sektion 1.2 (Coton de Tuléar) Uden brugsprøve

Kort om Coton de Tulear 

Introduceret i Frankrig længe før sin officielle godkendelse i 1970, har denne nyankomne race fra Madagascar, hurtigt vundet en fremtrædende plads blandt landets små hunde. I dag er den vidt udbredt over hele verden.

Helhedsindtryk af Coton de Tulear

En lille selskabshund, med lang hvid pels, af bomuldsagtig struktur. Dens øjne er runde og mørke – med et livligt og intelligent udtryk.

Coton de Tulear og dens temperament

Et lille muntert, stabilt væsen der fint, omgås med både mennesker og andre hunde. Den kan således tilpasse sig perfekt til enhver livsstil. En Coton de Tuléar’s temperament er et af racens vigtigste, karakteristiske træk.

Dyrlægeattest

Hvalpene er fundet sunde og raske inden de forlader vores hjem. De er sundhedstjekket, chippet, vaccineret samt fundet fri for parasitter.

DKK stambogsførte

Hvalpene sælges selvfølgelig ikke uden en stamtavle fra Dansk Kennel Klub. Ligesom der selvfølgelig medfølger en DKK købskontrakt.

Fra 0-8 uger

Hvalpene er vel socialiseret, opvokset i et hjem med børn og andre hunde og kat, de har været med i byen samt mødt andre, inden de flytter hjemmefra.

coton de tulear hvalpe aura asbjoern
coton de tulear hvalp dior
bifrost coton de tulear hvalp
coton de tulear baromalou dakota moonlight
coton de tulear mor og hvalp
barome logo

Vil du vide mere?

Om os, vores hunde, hvalpene, hvalpeplaner eller har du et andet spørgsmål? Så er Du velkommen til at ringe eller sende en mail – Vi bider ikke og står gerne til rådighed. Du er også meget velkommen til at følge vores facebook side. Her vi du kunne møde vores tidligere hvalpekøbere og følge lidt med i vores hundeliv.

Kontakt

Send en mail

Telefon / SMS

+45 22 17 80 12

Adresse

5690 Tommerup

Følg os på