Boxer hvalpe

Boxer hvalpe | opdrættet under DKK

Boxer hvalpe er både en bedårende, sjov og en enestående familiehund. Naturligvis, men den er samtidig en yderst livlig og krævende hund, som glædeligt vil deltage i god og sjov træning samt nogle fornuftige udfordringer.

Så er du parat til at bruge flere timer om dagen på at beskæftige din hund? Dermed ikke sagt at en Boxer er lige krævende hele livet – de første 2 år kræver uden tvivl mest af dig som Boxerejer – en tid med masser grin og sjov sammen med din Boxer hvalp, teenager og unghund. 

Boxer hvalp –hvilket køn?

Der er ikke mange andre end jer selv, der er i stand til at vurdere, hvilket køn i  føler dig bedst tilpas med at leve sammen med. Nogle sværger til, at tæver er det eneste køn, der er til at holde ud at leve sammen med. Andre ville sige det samme om han­hunde.

Boxertæver

Tæver kan være mere ustabil i temperamentet end hanhunde. De er underlagt en kønshormonel cyklus ca. hvert halve år, der kan give dem op- og nedture i en måneds tid inden løbetiden og 2 til 3 måneder efter (falskdrægtighed). Løbetiden varer i ca. 3 uger, og i en uges tid i midten eller 2/3 henne, er hun højløbsk og bør IKKE være sammen med hanhunde, medmindre i ønsker en parring. Enkelte tæ­ver kan i løbetiden finde på at stikke af for at finde en han­hund at parre sig med.

Boxer hannen

Hanhunde er ikke helt underlagt de samme hormonelle for­andringer (andet end i deres modningsfase) og er derfor, mere stabil i temperamentet set over et helt hundeliv. Hanhunde kan til gengæld risikere at være ‘i løbetid’ hele året. Nogle hanhunde bliver så hormonpåvirkede, at de opsøger de løbetider, der findes i miles omkreds, hvilket kan være meget belastende. Det er ikke usædvanligt, at hanhunde kan få et anstrengt forhold til andre hanhunde – udelukkende på grund af kønnet. Så lidt knurren og måske udfaren imod andre hanhunde, I møder på gåturen, er ikke usædvanligt. Dertil kan god træning dog afhjælpe.

boxerlove

Boxer hvalp hvorfra?

Det kan altid anbefales at besøge flere opdrættere og møde hundene og ikke mindst se hvordan de lever i familien, kom ud om mærk om racen passer til dig og din familie, og besøg eventuelt jeres lokale Boxer gruppe og lær Boxeren bedre at kende, før i springer ud i det.

Boxerens væsen er utroligt vigtigt og væsen nedarves på samme måde som hundens udseende. Både hanhunden og tæven skal altså have et typisk boxervæsen for at sikre, at hvalpene også får det. 

En tæve går naturligvis sammen med sine hvalpe, dette gerne i et værelse tæt på familiens øvrige opholdsrum, således at hvalpene tidligt i livet bliver præget af mennesker. I skal kunne hilse på tæven, som godt kan være lidt reserveret i starten, hun skal lige se hvad I er for nogle, men snart vil hun være tillidsfuld, glad og stolt over at få besøg.

Tævens temperament er uhyre vigtigt, hun skal være omgængelig, velafbalanceret og harmonisk, da hvalpene mentalt bliver præget af hende i de første 8 uger. En bange, usikker eller aggressiv tæve, vil præge hvalpene mentalt i en ikke ønskelig retning, derfor er tævens mentale mindst lige så vigtig som den fysiske sundhed. 

LIVSLINJEN & KLAUSUL

LIVSLINJEN

Vi står selvfølgelig til rådighed hvis du har spørgsmål omkring opdragelse, renlighed, trivsel, avl, udstilling, avlskåring eller om du har andre spørgsmål, vi som opdrætter kan være behjælpelig med.

Vi ønsker ikke at støtte “hundefabrikker” med avlshunde! Boxeren har følgende krav til avl HD-krav: Afkom kan kun stambogsføres, såfremt begge forældre før parring har en officiel HD-status registreret i DKK. Farver: Hunde med uønsket farve (mere end 1/3 hvidt) må bruges i avl, men må kun parres med en fuldfarvet avlspartner, der via DNA er testet som Homozygot fuldfarvet (ingen anlæg for hvide aftegn). Resultatet skal være registreret i DKK før parring. Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads. Anbefales yderligt Hjerte, AD og spodyose undersøgelser.

KLAUSUL

Vores hvalpene sælges uden avlsforbud, dog med en klausul om at ALLE hvalpe efter købte hund, skal stambogføres i Dansk Kennel Klub.

Boxer

Hvor meget motion skal en Boxer have?

En Boxer kræver lidt af dig som hundejere, motion og mental stimulering. En indhegnet have og en god legekammerat, kan holde muskler i brug og tilfredsstille en del af motionsbehovet. Træning er anden ting boxeren nyde, og dette gerne om der kan leges, en masse leg ind i træningsprocessen.

Kan en Boxer være alene hjemme?

Boxeren er en yderst intelligent og loyal hund, som har behov for selskab og motion. Den er ikke glad for at blive efterladt alene hjemme, – den kan være yderst opfindsom om den keder sig. Hvilket har fået hundekurve til at explodere under den … Dog kan en boxer godt lære at være alene, mens man er på arbejde, som alle andre racer.

Hvor længe skal en hvalp ud om natten?

Renlighedstræning af hvalpen, er et arbejde som starter allerede hos opdrætteren, gerne når hvalpene begynder at spise hvalpemad. En Boxer hvalp på 5 mdr. burde kunne holde sig hele natten. Men indtil da, kan korte nattelige lufteture, være en nødvendighed. Man bør altid, gå ud sammen med sin hvalp, for at sikre sig den får tisset af, – og selvfølgelig for at kunne sige ‘DYGTIIIIIG’.

Hvad koster en Boxer hvalp?

Prisen på en Boxer hvalp med en DKK stambog ligger imellem 13.000 og 18.000 kroner. Prisen kan dog variere en del afhængigt af, hvor du køber din hvalp, ligesom der er stor forskel på, hvilke krav der stilles til dig, som hvalpekøber.

Er en Boxer en familiehund?

Ja, en boxer er generelt kendt for at være en fremragende familiehund. De er kærlige, hengivne og beskyttende over for deres familie, herunder børn. Boxere har ofte en legesyg og energisk personlighed, der gør dem til gode legekammerater for børn. De er også træningsvillige og intelligente, hvilket gør dem relativt lette at træne og integrere i en familie.

Det er dog vigtigt at bemærke, at som med enhver hunderace er individuelle temperament og opdragelse afgørende faktorer. Sociale interaktioner, tidlig socialisering og træning spiller en vigtig rolle i at sikre, at en boxer udvikler sig til en venlig, godt tilpasset og pålidelig familiehund.

Dyrlægeattest

Hvalpene er fundet sunde og raske inden de forlader vores hjem. De er sundhedstjekket, chippet, vaccineret samt fundet fri for parasitter.

DKK stambogsførte

Hvalpene sælges selvfølgelig ikke uden en stamtavle fra Dansk Kennel Klub. Ligesom der selvfølgelig medfølger en DKK købskontrakt.

Fra 0-8 uger

Hvalpene er vel socialiseret, opvokset i et hjem med børn og andre hunde, de har været med i byen samt mødt andre, inden de flytter hjemmefra.

boxer tæve Carolinekilde's Papaya
boxer tæve Papaya
boxer tæve hvalp hasmark strand
boxer tæve Papaya
barome logo

Vil du vide mere?

Om os, vores hunde, hvalpene, hvalpeplaner eller har du et andet spørgsmål? Så er Du velkommen til at ringe eller sende en mail – Vi bider ikke og står gerne til rådighed. Du er også meget velkommen til at følge vores facebook side. Her vi du kunne møde vores tidligere hvalpekøbere og følge lidt med i vores hundeliv.

Kontakt

Send en mail

Telefon / SMS

+45 22 17 80 12

Adresse

5690 Tommerup

Følg os på